A Föld Napja

A nyertes...

Nyolc órakor a földtulajdonosok képviselői bevonultak zászlóikkal. Az első földbirtokos tanár, Adél néni rövid bevezetőjéből megtudhattuk, hogyan tett szert egy pink kaspós rozmaringra, ami rabul ejtette, és mi késztette arra, hogy a közösségi kertben ő is ágyást kérjen. Rövid helyzetképet Anna néni adott, amelyből megtudhattuk, hogy áll a 3.a búzája, mit ültettek az ötödikesek, mivel lehet gyorsabb fejlődésre bírni, /kizárólag természetes szerekkel/ a spenótot, vagy hogy a nyolcadikos fiúk már árulhatnák a retküket a piacon. Bemutattuk a kertlogó-pályázatra készült munkákat, majd kihirdettük a pályázat eredményét, a győztes:  Csák Gyula (3.b.) alkotása.

További képek itt:  és itt is

 És ezután elkezdődött a munka. Nehéz volna minden tevékenységet itt felsorolni, az osztályok minden órában másféle feladatot végeztek: elkészültek a termésképek, az óriás madárijesztők, mostantól zöld indák fonják körül az udvari villanyoszlopokat, Erzsi nénivel hatalmas virágkosarat fontunk, hordták a talicskában a földet a fiúk, ültettek kicsik és nagyok, szorgosan kopogtak a kalapácsok, hogy időben elkészüljenek a madáretetők, növényjelző táblácskák, a folyosókon színes kerti képeket festettek az ötödikesek, egy-egy nagy képet öten hatan színeztek. Az éheseknek saját készítésű fűszervajas falatkákat kínáltak egész nap. A hetedikeseknek eközben még ki kellett értékelniük a maguk készítette kérdőívet is: mit szólnak a környék lakói a közösségi kerthez.

A záró ceremónián kerti divatbemutatón csodálhattuk meg praktikus és csinos modelljeiket Madam Carotine szalonjából, majd rituális eső-  és napcsalogató táncokat mutattak be a nyolcadikosok. A 6.b oroszul (!) és magyarul adta elő a répamesét – a 7.c drámásai pedig Az égig érő paszulyt, melyben a főhős a TESCOba ment, a facebookon írták neki meg, hogy valami kinőtt az ablaka alatt, aztán amikor felmászott a paszuly tetejébe, rögvest selfyt készített… és így tovább- kicsit másképp, mint az eredetiben. Mint ahogy kicsit másképp zajlott ez a nap, mint a többi- itt, a Homitöviben.

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001