"Szép Magyar Beszéd"

2013. április 11-13-a között rendezték meg Balatonbogláron az általános iskolai tanulók számára a XV. Kazinczyról elnevezett "Szép Magyar Beszéd" verseny országos döntőjét, amely az anyanyelvi nevelést és a beszédkultúra javítását hirdeti. Az iskolai, kerületi verseny megnyerése után a regionális  országos versenybe ötvenkilenc tanuló jutott be.

A két napos, „maratoni” megmérettetésű, színvonalas versenyben  Makuszovich Eliza, iskolánk 8.a osztályos tanulója bronz fokozatot ért el.

Az első napon a vetélkedő ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Ezután a Balatonboglári Általános Iskolában a diákok  a szabadon választott szövegeket tolmácsolták. Liza Lőrincze Lajos Édes anyanyelvünk című kötetének egyik írását olvasta fel. A verseny második napján került sor a következő fordulóra, ahol a döntőbe jutottaknak már az idegen szövegekkel kellett ismerkedni, Ravasz László: Kezdetben volt a szeretet című művének egyik részletével. Többek között Kerekes Barnabás Kazinczy-díjas, a Kazinczy-díj Alapítványi Bizottság titkára, valamint Szakonyi Károly Kossuth-díjas író értékelte és látta el tanáccsal a versenyzőket. Büszkék vagyunk erre a szép eredményre.

Felkészítő tanár: Temesváryné Molnár Erika 

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001