Februári versenyeredmények

flower12011.február 26-án szombaton rendezték meg a fővárosi „Tiszán innen, Dunán túl…” népdaléneklési versenyt a Fazekas Mihály Gimnáziumban, ahol a Homoktövis Általános Iskola tanulói nagyon szépen szerepeltek, és derekasan helyt álltak.

A nagy együttes kategóriában  6. a osztály tanulói: Bachmann Barbara, Bojtor Lilien, Csekei Fruzsina, Makuszovich Eliza,Prauda Viktória, Sallai Adriána, Serfőző Vivien,Szajkó Fanni, Szente Luca, Szentiványi Fruzsina ezüst minősítést,
az  5-6. évfolyamos kis együttes kategóriában Némethi Lídia (6.b) - Szajkó Fanni - Szentiványi Fruzsina (6.a) osztályosok bronz minősítést,
a 7-8. évfolyamos  kis együttes kategóriában  Fehér Fruzsina  - Pálmai Kira - Török Zsófia 7.a osztályosok bronz minősítést   szereztek.

 

A kerületi megmérettetés arany minősítése után az iskolánk képviselte a IV. kerületet az 5-6. és a 7-8. évfolyamos csoportos versenyében is. Az  egész napos (8.30-17:00), maratoninak mondható verseny mindkét kategóriájában  kb. 23-26 kis együttes és a  16-19 nagy együttes versengett egymással. Azért körülbelül, mert még voltak olyan iskolák, amelyek a helyszínen is nevezhettek! Az egész napos megmérettetésre „nagy jutalomként” minden benevezett diák kapott egy Sió-levet és egy Balaton szeletet is a 2000-4000 Ft-os nevezési díj ellenében.
Külön köszönet azoknak a lelkes szülőknek, akik eljöttek megnézni a versenyt, és  szurkoltak nekünk.
Felkészítő tanár: Temesváryné Molnár Erika

flower32011.február 16-án a Károlyi István 12 évfolyamos Gimnáziumban rendezték meg a kerületi Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt, amelyre minden iskola évfolyamelsői nevezhettek be. Az iskolai versenyünkön  idén 100- nál több tanuló írta meg a háziversenyt, s  a 4  legjobb tanuló jutott be a kerületi fordulóba.
Földesi Petra  (7.a) a 7. évfolyamos kategóriában VI.helyezést ért el. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Tengelyné Fábsits Katalinnak.

 

flower1A kerületi alsós irodalmi verseny helyezettjei:
3. évfolyam hangos olvasás: Zarka Boglárka (3.a) 2. helyezés
Felkészítő tanár: Frankné Majoros Márta

 

 

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001