A jövő operaénekesei a Homoktövisben?

 Május 16-án, csütörtökön, a 4. órában az Operaház gyermekkórusa látogatta meg iskolánkat. A gyermekkar Gupcsó Gyöngyvér karnagy vezetésével kezdte meg koncertjét. A gyerekek nemcsak szépen énekeltek, hanem élethűen is adták elő a dalokat, ráadásul a be- és kivonulásuk is koreografálva volt.

Részleteket énekeltek többek között Donizetti Szerelmi bájitalából, Bizet Carmen című operájából. Hallhattuk még Puccini Toscájából a Pásztorfiút (amelyet mégis egy lány énekelt el) és Ránki György egyik művéből pár perces dallamot. Az előadást az Óz, a nagy varázslóból ismert Over The Rainbow, és a Louis Armstrong által nevezetes What a Wonderful World című zeneművek zárták.

Nekem azért tetszett az előadás, mert olykor vicces, máskor szép és szívhez szóló dalokat adtak elő. Talán majd egyszer, ha valamelyikünk elmegy az Operaház egyik előadására,akkor az eszébe jut, hogy azokat a gyerekeket már hallotta és látta énekelni az iskolánkban.

A Magyar Állami Operaház gyermekkaráról:

A Magyar Állami Operaház Gyermekkara jelenlegi formájában 1970 óta működik. Botka Valéria kezdeményezésére az akkori Szív utcai Ének-zene és Francia Tagozatos Általános Iskola fogadta tanulói közé az Operaházban éneklő gyerekeket. Az iskola ma már Erkel Ferenc Általános Iskola néven ismert. Minden évfolyamban egy osztály kiemelt szinten tanulja az ének-zene tantárgyat, s közülük kerülnek ki az Operaházban és Erkel Színházban műsoron lévő darabok gyermekénekesei. 1987-ig a kórus vezetője Botka Valéria és Csányi László volt. 1987 szeptemberétől a Gyermekkar vezetője Gupcsó Gyöngyvér, aki Szebellédi Valéria (az Erkel Ferenc Általános Iskola tanára) és Gupcsó Ágnes (a MTA Zenetudományi Intézet munkatársa) korrepetitorok segítségével látja el feladatát. A Gyermekkórus tagjai nemcsak az operák gyermekkarra írt szólamait éneklik el, de számos gyermekszóló-szerepet is alakítanak.

                                                                                                                             Kocsis Lilla 6.c

operahaz enekkar1  operahaz enekkar2

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001