Filmesek a suliban

Iskolánk régi diákja, Bernáth Flóra és a vele kapcsolatban álló Tóth- Ridovics Máté, aki a Krétakör ifjú tehetsége,  azzal keresték meg nemrégiben az iskolát, hogy egy, a mai fiatalok életét bemutató, négy életképből álló játékfilmet készítnek. Az egyik rész egy fiatal, vak tanárnő és idősödő kolléganője közötti konfliktust ábrázolja, amelyben a diákok is főszerepet játszanak. 

A régi kapcsolat miatt kézenfekvő volt, hogy a gyerekek szerepére a Homoktövis suli 2.b osztályosait kérje fel a rendező.

Mivel a dramaturgia felépítése, a szereplők felkészítése az amúgy módszertanilag az iskola profiljába szervesen illeszkedő drámapedagógia eszközeivel készült, szívesen adtunk lehetőséget a fiataloknak, Földesiné Gyöngyösi Klára igazgatónő és az osztály szüleinek egyértelmű támogatásával.

A forgatás két napja felejthetetlen élményt nyújtott a gyerekeknek, akik benyomásaikról így fogalmaztak:

Szandi: „Kedden, amikor megjöttem az iskolába, láttam, hogy már a filmesek is megérkeztek. A folyosóra ki voltak téve a kellékek.  …  Senki se hitte volna, hogy ilyen sok dolog kell egy filmhez. Adél néni régi tanítványa Flóra egész nap csak játszott velünk, és megbeszéltük, mi lesz a forgatáson. Eközben kettesével hívtak be gyerekeket a terembe, ahol a forgatás zajlott. Szerdán pedig az egész osztály (egyszerre) szerepelt. Azok a gyerekek, akik a délutáni forgatáson vettek részt, kaptak jégkrémet. Én nagyon jól éreztem magam.”

Laci: „ Az osztályunkban filmet forgattak. A történet egy vak tanárnőről szól. Először improvizációs gyakorlatot kellett végrehajtanunk párosával. Niki szerepére Esztert, Timi szerepére Adrit választották ki. A filmben Nikinek csúfolnia kellett Márti nénit, a vak tanárnőt.”

Lola: „ A forgatáson nekem az tetszett, amikor én szerepeltem, és azt mondtam, hogy: „ Éva néni! Éva néni! A Niki csúfolja a Márti nénit!”  Meg mikor a Nikit megmondtam, ő nagyon megijedt a Márti nénitől. Meg vicceseket mutogatott a Niki. „

Panni: „Kedden bementem a suliba, és egy csomó állványt láttam, és rengeteg kamerát. És egy csomó ember is volt. Akik nem szerepeltek, azok rajzoltak. És akik szerepeltek, azoknak nagyon melegük volt. És utána mindenki forgatott. És a forgatás után kaptunk jégkrémet.”

A gyerekek nagyon élvezték a forgatást, és nem utolsósorban tapasztalatot szerezhettek egy film készítésének kis darabjáról. Örültünk a lehetőségnek!

Letölthető dokumentumok

Nyilatkozatok beiratkozáshoz(AKTUALIZÁLVA) 

Kérjük, hogy amennyiben nem okoz nehézséget, töltsék ki a nyilatkozatokat, és hozzák magukkal a beiratkozáskor!

 

Tudnivalók a beíratásról

NYILATKOZAT- A szülők együttesen gyakorolják a felügyeleti jogot

NYILATKOZAT- Egyik szülő gyakorolja a felügyeleti jogot

NYILATKOZAT- Gyám a törvényes képviselő

Életvitelszerű tartózkodás

NYILATKOZAT- Etika, hit-és erkölcstan oktatás

Adatlap beiratkozáshoz

 

 

Nem körzetes tanulók előzetes jelentkezése

Tájékoztató a nem körzetes tanulók előzetes jelentkezéséről

 

Nyilatkozatok mindennapos testneveléshez

Testnevelés felmentés kérelem

 

Kötelező olvasmányok

Kötelező és ajánlott olvasmányok

 

Kikérő

Kikérő

 

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001