Rólunk írták!

01A szombati Nyitott iskola eseményeiről, hangulatáról cikk jelent meg az ujpest.hu oldalán. És mivel nagyon büszkék vagyunk rá, a mi honlapunkon is elolvasható.

 

Gyermekkezek alkotta adventi koszorúk
Nyitott nap a Homoktövis iskolában

Több mint tíz éve rendezik meg a Nyitott Nap elnevezésű programot a káposztásmegyeri Homoktövis Általános Iskolában. November 26 -án, szombaton nagy érdeklődés mellett került sor a rendezvényre; egymást érték a bemutatók, kézműves foglalkozások. Frissítőt a zöld büfében lehetett kapni.


homoktovis2Ez az esemény nem tévesztendő össze a gyakorta előforduló nyílt nappal, noha most is bejöhettek a szülők, a félezer gyermeket befogadó intézménybe, mi több, az óvodások is ismerkedhettek a hangulattal, az Ovis kuckóban.

Gulyás Adél és Serfőzőné Matejcsok Edit tanítónők minden évben lelkesen szervezi a Nyitott napot, természetesnek tartják a közösségi munkát.  A szombati rendezvényt, ahogy a gyerekek mondják: Adél néni nyitotta meg, majd az Adonika Táncstúdió ifjú növendékei kápráztatták el a közönséget az aulában. A táncosok, akik már számtalan sikert elértek, jól megkoreografált számokkal léptek fel.
Nagy volt a nyüzsgés a tantermekben, ahol a kézműves foglalkozások zajlottak. Készült itt, mindenféle karácsonyfa- és egyéb dísz, filccsillag, képeslap, mécses tartó, és nem utolsósorban, adventi koszorú. A szülők is segédkeztek, és elmondták, mennyire örülnek annak, hogy együtt készíthetik el a tárgyakat, hiszen így sokkal értékesebb, mert a lelküket is beletették a gyerekek az alkotásba. Az egyik csöppség mézeskalácsot díszített, nagy türelemmel, habár az anyukája lebuktatta őt: alig várja, hogy megegye a süteményt. Népszerűek voltak a „zöldbüfé” termékei is, fogytak a finom ételek rendesen. Nem véletlen ez a kezdeményezés, az Öko-iskola cím kötelez.

homoktovis3Az intézményben nagy gondot fordítanak a tehetséggondozásra is, és hogy milyen eredménnyel, csak meg kell nézni azon képeslapokat, amelyeket a csöppségek rajzai illusztrálnak. A diákok most is árulták az igényes képeslapokat, a bevétel az iskola alapítványát gyarapítja.Dr. Földesiné Gyöngyösi Klára igazgató egyre csak rótta a köröket az iskolában, nézte, minden rendben van-e. Jelentjük: rendben volt.  Elkészültek az adventi koszorúk, amelyek otthon élik meg a karácsonyt.

Kép és szöveg: Ádám T.

Letölthető dokumentumok

Nyilatkozatok beiratkozáshoz(AKTUALIZÁLVA) 

Kérjük, hogy amennyiben nem okoz nehézséget, töltsék ki a nyilatkozatokat, és hozzák magukkal a beiratkozáskor!

 

Tudnivalók a beíratásról

NYILATKOZAT- A szülők együttesen gyakorolják a felügyeleti jogot

NYILATKOZAT- Egyik szülő gyakorolja a felügyeleti jogot

NYILATKOZAT- Gyám a törvényes képviselő

Életvitelszerű tartózkodás

NYILATKOZAT- Etika, hit-és erkölcstan oktatás

Adatlap beiratkozáshoz

 

 

Nem körzetes tanulók előzetes jelentkezése

Tájékoztató a nem körzetes tanulók előzetes jelentkezéséről

 

Nyilatkozatok mindennapos testneveléshez

Testnevelés felmentés kérelem

 

Kötelező olvasmányok

Kötelező és ajánlott olvasmányok

 

Kikérő

Kikérő

 

Étlap

 
Ebédbefizetés. (regisztráció szükséges)
 
Ebéd lemondás: 06-1-233-3769
Legkésőbb előző nap 7.30- 8.00 óra között lehetséges.

microsof banner

Nemzeti értékek és hungarikumok pályázat

Támogatók:

fm logo aranyhung bizott logo

Partneriskolai Program

Budapesti Fesztiválzenekar

fesztival zenekar

Próbalátogatás
Hangszerkóstoló
Koncertlátogatás kedvezményes áron
Pedagógus kávézó

fenntarto-page-001